Advies na de behandeling

omtrent uw gezondheid

Advies

Een behandeling zal over het algemeen niet vermoeiend of zwaar aanvoelen, maar het zet verandering in gang. Na een behandeling zal het lichaam dan ook druk zijn om deze aanpassingen te verwerken. Het is daarom van belang om na een behandeling goed voor uw lichaam te zorgen. Dit bevordert niet alleen het herstel maar voorkomt ook dat u een reactie op de behandeling krijgt. De meest voorkomende reacties zijn vermoeidheid, beursheid en spierpijn. 

Water

Tijdens de behandeling komen er afvalstoffen vrij uit de spieren en gewrichten die los gemaakt zijn. Door er voor te zorgen dat u voldoende water drinkt worden deze stoffen sneller afgevoerd en wordt het herstel bespoedigd. Hieronder staat advies na de behandeling:

Rust

Zorg ervoor dat u geen zware lichamelijke arbeid hoeft te verrichten na een behandeling. Het lichaam heeft alle beschikbare energie namelijk nodig voor het verwerken van de behandeling. Om een optimaal resultaat te bereiken is rust houden daarom van groot belang. Ook eenvoudige huishoudelijke taken zoals tillen, bukken, stofzuigen, dweilen enzovoorts vergen ongemerkt veel energie van het lichaam, dus grijp dit moment maar eens lekker aan om een rust pauze voor jezelf in te plannen.

Bewegen

Rustig bewegen in de vorm van een korte wandeling of een stukje fietsen zijn daarentegen zeer goed voor het herstelproces. Vergelijkt u dit met de cooling-down na een work-out. Een combinatie van voldoende zuurstof en rustig bewegen is zeer bevorderend voor het herstel van uw spieren en gewrichten en een herprogrammering van uw zenuwstelsel.

Koelen

Mocht u toch een reactie ervaren naar afloop van een behandeling in de vorm van bijvoorbeeld een beurs gevoel dan kunt u het beste lokaal koelen. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur een cool pack of Cryoderm blauw. Cryoderm is eventueel bij Chiropractie de Schipper in de praktijk te verkrijgen. 

U dient de cool pack of Cryoderm niet te gebruiken voor gezicht, hals en geslachtsdelen! 

Coolpack gebruik: Wikkel de cool pack in een theedoek. Houdt de cool pack gedurende 10 tot 15 minuten tegen de pijnlijke plek. Controleer de plek tussendoor regelmatig. Als uw huid zeer rood, stijf of pijnlijk wordt moet u onmiddellijk stoppen. Herhaal dit proces om de 2 uur 

Warm houden

Mocht u toch een reactie ervaren naar afloop van een behandeling in de vorm van bijvoorbeeld spierpijn gevoel dan kunt u het beste lokaal warm houden. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur Cryoderm rood. Cryoderm is eventueel bij Chiropractie de Schipper in de praktijk te verkrijgen. 

U dient Cryoderm niet te gebruiken voor gezicht, hals en geslachtsdelen! 

Adviezen maken vaak een belangrijk deel uit van het behandelplan. Zeker wanneer u in acute pijn verkeert zult u een aantal aanpassingen moeten doen om verergering van klachten te voorkomen. Denkt u hierbij aan til advies, houdingsadvies bijvoorbeeld achter de PC, korte pauzes inlassen tijdens het werk, slaap- en zithouding, advies met betrekking tot sporten etcetera.

Chiropractie-in-Nederland-Chiropractor-Schipper-beweging-gezondheid-walcheren-Zeeland-Nieuw-Sint-Joosland
hoofdpagina-onze-visie-CranioSacraal-Therapie-Chiropractor- werk-gezondheid-lichaam-Walcheren-Zeeland
hoofdpagina-gezond-blijven-en-preventie-chiropractor-lichaam-gezondheid-gezond-fysio