Behandelingen

omtrent uw gezondheid

Behandeltechnieken

Er zijn meerdere technieken die een chiropractor tijdens een behandeling kan gebruiken. De chiropractoren in onze praktijk maken gebruik van Neurologische Organisatie Techniek, Retained Neonatal Reflexes en Developmental Functional Neurologie. Tevens maken zij gebruik van verschillende mobilisatie technieken en specifieke chiropractische manipulatie technieken.

De behandeling is dus gericht op het optimaliseren van neurologische coördinatie en functie en kenmerkt zich in de eerste plaats door een functionele benadering. Wel kunnen mogelijk technieken gebruikt worden gericht op het opheffen van gewrichtsblokkades en herstellen van bewegingsfunctie. Van het ‘recht zetten’ van wervels is dus geen sprake. Daartoe staat een scala aan technieken ter beschikking; de klassieke ‘krakende manipulaties’ zoals Diversified techniek is de bekendste. 

Afhankelijk van de klacht, de oorzaak, leeftijd en de algehele gezondheid van de patiënt wordt het behandelplan samengesteld en wordt er voor een specifieke behandeltechniek gekozen. De chiropractoren gebruiken alle onderstaande technieken gebaseerd op eigen ervaring en uw voorkeur, waarbij het effectief behandelen van de klacht het uitgangspunt is. Vaak zal uw chiropractor u ook oefeningen voorschrijven, en/of adviezen geven over houding en voeding.

Hieronder vindt u een overzicht van de toegepaste technieken:

  • N.O.T.
  • R.N.R
  • P.A.K.
  • C.S.T.
  • Andere toegepaste behandeltechnieken
behandelingen-behandelplan-behandeltechniek-behandelen-Schipper-Chiropractor
behandelingen-behandeltechniek-de-praktijk-schipper-chripractor-nieuw-en-sint-joosland-hulp
onze-visie-chiropractie-in-nederland-behandelen-behandeltraject-Behandeltraject-behandeling-advies-chiropractor-Schipper
opleiding-tot-chiropractor-behandelingen-behandeltraject-behandeltraject-eerste-afspraak-samenwerking-samen-overleg-gezondheid-Schipper

Andere toegepaste behandeltechnieken:

De Diversified techniek
De manipulaties zijn er op gericht blokkades in een gewricht op te heffen. Er wordt een korte snelle beweging gemaakt in het “parafysiologisch gebied”, wat resulteert in een opening van het gewricht. Dit kan gepaard gaan met een klein knakje. Het doel is om abnormale bewegingspatronen of bewegingsbeperkingen te corrigeren en daardoor de zenuwfunctie te normaliseren.

Activator techniek
De activator is een apparaat dat een impuls geeft aan de wervelkolom of andere gewrichten. De impuls wordt met hoge snelheid en met precisie gegeven. De diepte en snelheid ervan kan worden ingesteld. De activator is een hulpmiddel voor de chiropractor.  Het wordt voornamelijk gebruikt als aanvulling naast de manipulatie en bij de behandeling van ouderen, kinderen en baby’s.

Sacraal-occipitale techniek
Het sacrum (heiligbeen) is de basis van de wervelkolom. De biomechanica, neurologie en fysiologie van het menselijk lichaam functioneert beter wanneer het bekken in balans is. Het heiligbeen heeft aan beide zijden een gewricht met het bekken(SI gewrichten). De stand en beweeglijkheid van het bekken kan gecorrigeerd worden door middel van blokken (driehoekige kussentjes). Hierdoor kan de balans tussen sacrum/heiligbeen en occiput/achterhoofd, indien nodig, hersteld worden, zodat het zenuwstelsel de kans krijgt optimaal te functioneren.

Thompson drop techniek
Dit is een techniek waarbij speciale behandeltafels gebruikt worden, die de correcties ondersteunen en versterken. De kussens van de tafel veren een korte afstand mee wanneer de correctie wordt uitgevoerd. De tafel absorbeert hierbij de kracht van de correctie.

Spierspecifieke methoden zoals Trigger Point Therapy, Myo-Fascial Release en Post-Isometrisch Release technieken om verklevingen binnen en tussen spieren te behandelen.