Behandeltraject

omtrent uw gezondheid

behandeltraject

De meeste klachten ontstaan niet van het een op het andere moment, al kan dat wel zo lijken door de acute openbaring van sommige klachten. Vaak heeft het lichaam ongemerkt al voor een aantal kleinere problemen gecorrigeerd voordat het pijn signalen begint af te geven. Helaas gaat ook het herstellen van klachten niet van het een op het andere moment. Gedurende het herstelproces doorloopt het lichaam een aantal natuurlijke fases. Ons behandelplan en behandeltraject is op deze natuurlijke fases afgestemd. Hier vindt u uitleg over de verschillende fases.

vervolg-behandeling-eerste-afspraak-de-praktijk-samenwerking-disciplines-overleg-gezondheid-patiënt-Schipper-Chiropractor
opleiding-tot-chiropractor-behandelingen-behandeltraject-behandeltraject-eerste-afspraak-samenwerking-samen-overleg-gezondheid-Schipper

Correctieve fase (pijnbestrijding)

Vrijwel alle klachten gaan gepaard met enige vorm van pijn en andere symptomen. Het eerste doel is om de primaire oorzaak van het probleem te bepalen om de gerelateerde pijn en symptomen te verminderen. Gemiddeld genomen zijn er twee tot vier behandelingen nodig op korte termijn om dit te bereiken. Het precieze aantal benodigde behandelingen varieert uiteraard en hangt onder andere af van de ernst en hoe lang de klachten al aanwezig zijn. Ook het herstelvermogen van uw lichaam en de oorsprong van de klachten hebben hier invloed op. Bij chronische klachten zal er een langer traject nodig zijn om het genezingsproces op gang te brengen.

Stabilisatie fase

Nadat de pijn verminderd is kan het lichaam weer vrij bewegen en zijn symptomen verminderd waardoor het zenuwstelsel begint zich te stabiliseren. Dit gaat over het algemeen niet vanzelf, omdat het lichaam als het ware vasthoudt aan de oude ‘ongeprogrammeerde’ vaste patronen en compensatie mechanismen. De gewrichten, spieren en het omliggende weefsel moeten namelijk wennen aan de nieuwe situatie om deze vast te kunnen houden. De tweede fase van het behandelplan is er dan ook op gericht om het lichaam terug in balans brengen en ook te houden. Soms zijn hiervoor aanpassingen nodig in uw fysieke houding of aan uw werkplek. Wij geven u dan ook een uitgebreid advies en persoonlijke oefeningen om de aanpassing van het lichaam te bevorderen. Gedurende deze liggen de behandelingen verder uit elkaar. Het is echter wel van belang de behandeling voort te zetten om het herstelproces ven het lichaam verder te ondersteunen en een terugval te voorkomen.

afspraak-maken-chiropractie-in-nederland-gezond-blijven-en-preventie-links-&-downloads-Behandeltraject-gezondheid-chiropractor-schipper-Walcheren-Zeeland
onze-visie-chiropractie-in-nederland-behandelen-behandeltraject-Behandeltraject-behandeling-advies-chiropractor-Schipper

Onderhoud en preventie fase

In deze fase heeft uw lichaam een balans gecreëerd in de gewrichten spieren en het zenuwstelsel. Waardoor u zo klachtenvrij mogelijk kunt functioneren.

Nadat de klachten weg zijn is het natuurlijk wenselijk dat deze niet meer terugkomen. Net zoals u uw gebit regelmatig laat controleren bij de tandarts en u uw auto jaarlijks naar de garage brengt voor een keuring, verdient ook uw lichaam enige tijd en aandacht. Daarom raden wij u aan om uw lichaam periodiek te laten controleren. Voorkomen is beter dan genezen. Door vele factoren waaraan ons lichaam wordt blootgesteld ( zoals bijvoorbeeld fysieke overbelasting, foute houding of spanningen ) kan een oude onbalans weer getriggerd worden en kunnen klachten of symptomen terug komen.

Het is daarom verstandig naast nastreven van de juiste leefwijze regelmatig voor controle terug te komen, de chiropractor zal u hierin adviseren, welke termijn voor u het beste is.

Persoonlijk

Naar u als patiënt te luisteren

Kwaliteit

Hoogwaardige persoonlijke (chiropractische) gezondheidszorg te bieden

Inspiratiebron

Een informatie- en inspiratiebron te zijn over gezond en optimaal leven!

Onze missie. Ons doel.

De kracht van ons is dat u de zorg krijgt die u nodig heeft.