De Neurale Organisatie Techniek

NOT

De neurale organisatie techniek

Een definitie van NOT zou kunnen zijn: een techniek gebaseerd op een niet-invasief, kinesiologisch behandelingsprotocol, ontworpen om iedere desorganisatie te herkennen en te behandelen die binnen de neurale programma’s van onze oorspronkelijke overlevingssystemen kunnen worden gevonden.

Als mens zijn wij oorspronkelijk ontworpen om in een vijandig milieu te kunnen overleven, ls jager. En dat deden wij dan ook totdat we eten in de muur en in winkels gingen stoppen. Maar misschien is ons moderne milieu wel vijandiger dan het milieu waarin onze vroegere voorouders leefden. Als wij de huidige ziekten willen begrijpen, moeten we eerst begrijpen hoe wij oorspronkelijk zijn gebouwd om in een echte wildernis te overleven. Dr. Carl Fererri introduceerde daarom de Neural Organisation Technique (NOT).

afspraak-maken-chiropractie-in-nederland-gezond-blijven-en-preventie-links-&-downloads-Behandeltraject-gezondheid-chiropractor-schipper-Walcheren-Zeeland
Chiropractie-in-Nederland-Chiropractor-Schipper-beweging-gezondheid-walcheren-Zeeland-Nieuw-Sint-Joosland

De NOT erkent het bestaan van fundamentele wetten van de anatomie en de fysiologie van het menselijke lichaam. Dit zijn:

  • Organisatie en doel binnen de functie van het gehele lichaam
  • Een ingeboren overlevings- en beschermingsmechanisme
  • Totale stabiliteit en mobiliteit van het volledige skelet
  • Evenwichtige spiertoon en een gemakkelijke toegang tot een spiercontrole
  • Reflexsystemen voor beweging, evenwicht en ruimtelijk inzicht
  • Complex en eenvoudig gebruik van de beperkte lichaamsdelen
  • Niets gebeurt afzonderlijk zonder het geheel te beïnvloeden

Vanuit deze wetten is NOT ontworpen, om positieve veranderingen met betrekking tot de gezondheid uit te voeren, om de volledige functie van het lichaam te herstellen, het skelet te stabiliseren, de juiste functie van de reflexsystemen opnieuw te vestigen en de spierfunctie te toniseren.

Doordat er nog steeds nieuwe informatie ontdekt wordt over hoe het lichaam werkelijk werkt, zijn de NOT-protocollen constant in ontwikkeling. De oorspronkelijke overlevingssystemen worden ook constant opnieuw onderzocht en er wordt geprobeerd om meer van de subtiliteit binnen deze functies en hun relaties  te weten te komen.

hoofdpagina-gezond-blijven-en-preventie-chiropractor-lichaam-gezondheid-gezond-fysio