Professional Applied Kinesiologie(P.A.K.)

Toegepaste Kinesiologie

Toegepaste Kinesiologie

P.A.K. is een diagnostische methode die aan de hand van spiertesten en door het “uitdagen” van het zenuwstelsel (functionele neurologie) de oorzaak probeert te achterhalen van verschillenden functiestoornissen die in het lichaam aanwezig zijn. Door gebruik te maken van P.A.K. kunnen er effectief en efficiënt problemen worden opgespoord en opgelost. Doordat uw behandeling en andere technieken meer doelgericht zijn, zal er ook sprake zijn van minder behandelingen, van een directer waarneembaar resultaat en van controle op het aanhouden van dit resultaat.

Professional Applied Kinesiology is gebaseerd op de drie aspecten van  gezondheid: structuur/fysiek, voeding/chemisch en emotioneel/mentaal. Deze  drie aspecten vormen samen de “Triad of Health”; de drie aspecten moeten in balans  zijn voor een goede gezondheid.

De Amerikaanse  chiropractor George Goodheart ontwikkelde in 1964 het P.A.K.-concept. Het  concept is in de loop der jaren aangevuld met kennis en vaardigheden uit andere  disciplines (osteopathie, acupunctuur, homeopathie, orthomoleculaire  geneeskunde, neurofysiologie, etc.).

Chirpractor-schipper-toegepaste-kinesiologie